Groene aanslag op een muur verwijderen

Buitenmuren die blootgesteld zijn aan weer en wind zullen na verloop van tijd verkleuren. Er komt een groene schijn op, alsook effectief mosvorming. Dat is niet mooi om naar te kijken. Alsook heel slecht voor de muur. De buitenmuur kan niet meer ademen, er komen na verloop van tijd zelfs schimmels tevoorschijn op het groene mos.

Hoe los je dat op?

Het is gemakkelijk op te lossen en aan te pakken. Niet zoals vele mensen, naar een doe-het-zelf zaak lopen en een sterk chemisch product tegen mosaanslag kopen. Neen! Dat helpt wel voor één keer. En als je het niet goed gebruikt, dan kan je beschadiging veroorzaken aan uw muur. Of ontstekingen aan uw handen door het niet gebruiken van aangepaste handschoenen.

Groenaanslag op buitenmuren moet je beredeneerd aanpakken en zorgen dat je het probleem nooit meer terug kan krijgen. Bij uw betere drogisterij zal je een onderhoudsproduct vinden op basis van enzymen en bacteriën. Een volledig ecologisch product trouwens. Met als grote voordeel dat je het voor meerdere toepassingen kan gebruiken. Niet alleen voor mosaanslag op muren, maar ook als waspoeder bij het wassen van kleding. Het middel is volledig milieuvriendelijk en heeft in principe geen nadelige nevenwerkingen. In tegendeel, sommige hebben zelfs de eigenschap dat ze bijvoorbeeld mierenkolonies verdrijven.

Hoe gebruik je dat dan?

Het is ofwel in vloeibare toestand of in poedervorm te verkrijgen.

Het gemakkelijkst te gebruiken is de vloeibare. Deze meng je in lauw water. De eerste maal in een verhoogde verhouding om het probleem goed te bestrijden in aanvangsfase. Je zorgt wel dat uw buitenmuur droog is. Dus niet doen als het regent of net heeft geregend. Je wrijft de muur heel erg goed in met het mengsel. Zodanig dat de volledige muur in behandeld met uw product. Dan beginnen de enzymen en bacteriën hun werk te doen. Het is precies dat ze al de groene aanslag aan het opeten zijn. Na verloop van enkele dagen kan je al met een bezem en vers water uw muur goed proper wrijven. Als de muur terug droog staat, herhaal je uw behandeling met een mindere dosering. En na een paar dagen terug afspoelen en afwrijven met een bezem. Na verloop van tijd zal uw muur zich terug hersteld hebben in al zijn glorie. Nadien is het beter om dan telkens een soort onderhoudende reinigingsbeurt in te lassen. En dan gebruik je de minimale dosering.

Groot voordeel van dergelijk product?

Het is ecologisch en volledig milieuvriendelijk. Het heeft positieve neveneffecten. Het kan gebruikt worden voor meerdere toepassingen en het is betrekkelijk goedkoop in gebruik.

SearchFit PlugIn: Missing the Public Service Endpoint setting.

Comments

 1. Hallo. Is dit ook toepasbaar op een gevel van crepi?
  Bedankt alvast voor de reactie!

 2. Cobbaert Luc says:

  Zijn er gevel reiniging bedrijven die omni clear gebruiken zo ja waar kan ik deze terug vinden? (steek van 9500 Geraardsbergen)
  Is omni clear schadelijk als dit op beplanting terecht komt?

  • Beste Luc,

   in uw streek weet ik niemand, helaas. Er zijn er enkele rond Gent en Antwerpen op dit moment. Omniclear beter niet gieten waar beplanting is. Wat licht nevel kan geen kwaad.
   groeten,
   De Boomdokter.

 3. abdel berrouho says:

  Hallo,
  Is dit toepasbaar op een geverfde gevel?
  Is het schadelijk voor het gazon?

 4. Steve conti says:

  Beste,

  Vormt omniclear een gevaar voor arduinen venstertabletten en tegels?

  Mvg
  Steve

 5. Koolen says:

  Hallo,
  Wat is de naam van het product voor de behandeling van mosaanslag op gevels. Gaat het hier over hetzelfde product als bij tegels en klinkers ?

Speak Your Mind

*