Snoeischaar kopen bij Aldi? Een goed idee!

Ieder jaar opnieuw met de lente in zicht, kan je in de folder van Aldi wel één of andere snoeischaar vinden. En dit altijd voor een meer dan billijke prijs. Alleen, schijn bedriegt. Als je bij Aldi of een andere discounter dergelijk tuingereedschap koopt, ben je goed op weg om ongelukkig te worden. Tenzij je natuurlijk een tuintje hebt van een paar vierkante meter met drie struiken. Dan lukt het best wel met zo’n snoeischaar.

Snoeischaar wil duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn

Een snoeischaar kan je niet kopen omwille van zijn prijs alleen. Je koopt die omwille van duurzaamheid en gebruiksgemak. En vooral, heel erg belangrijk, omwille van het feit dat je door goed onderhoud er jarenlang plezier van zal hebben!

Nog een belangrijk punt dat je beter niet uit het oog verliest: de garantie. Als je in Aldi een snoeischaar koopt en die breekt om een bepaalde reden in twee stukken, probeer ze eens om te wisselen…. Bij de betere tuincentra zal de uitbater met de glimlach omwisselen. Er kan immers altijd een foutje zitten in het aangekochte toestel. Zo ben je echt beter af met eentje die je hebt aangekocht in de betere tuincentra en van een topmerk.

Een snoeischaar van een topmerk zoals ARS of Felco kan gemakkelijk 15 jaar meegaan. Die van de Aldi misschien twee dikke takken. En ik begrijp het hoor. Het is verleidelijk zo’n snoeischaar van 15 euro, dan moet je er al een stuk of zes naar de vaantjes snoeien om aan de prijs van een Felco te komen. Maar dat is een foute redenering. Het is niet alleen de aankoopprijs die het doet, maar ook het onderhoud.

Degelijk onderhoud is de sleutel

Een snoeischaar van de Aldi heeft de neiging om alles in één te hebben. Een ingewerkt slijpsysteem en de garantie dat je dikke takken probleemloos zal kunnen snoeien. En daar gaat het mis. Een Felco snoeischaar vraagt niet zo veel onderhoud. Enkel na het snoeiseizoen inwrijven met olie en zorgen dat je de messen op tijd en stond laat slijpen. Na gebruik reinig en ontsmet je en dat is het. Met de  snoeischaar van de Aldi ben je ook verplicht om al die taken uit te voeren. Alleen zal je ze na verloop van tijd niet meer monteren. Het zal aan alle kanten rammelen. Laat staan dat we kunnen spreken over messen van een hoogwaardige kwaliteit die bestand zijn voor het werk waarvoor ze uiteindelijk worden aangeprezen.

[clickToTweet tweet=”Snoeischaar verkiest duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid boven goedkoop.” quote=”Snoeischaar verkiest duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid boven goedkoop.” theme=”style6″]

Ik zou zeggen dat het geen goed idee is puur omwille van de prijs een snoeischaar aan te kopen in de Aldi!

In onze shop vind je enkel snoeigereedschap dat getest (lees: dagelijks gebruikt en beoordeeld) wordt door vakmensen die ze dagelijks gebruiken. Zo ben jij zeker dat je er een koopt van goeie kwaliteit waarbij duurzaamheid één van de belangrijkste criteria is: ze moet lang meegaan zonder dat er iets stuk gaat.

Heeft dit artikel je geholpen? Deel ons artikel!

KIM

3 Comments on “Snoeischaar kopen bij Aldi? Een goed idee!”

 1. ik gebruik al jaren een geel/groene snoeischaar van de ALDI , deze blijft veel beter als de Gardena, ik kan deze knipschaar aan iedereen aanbevelen, ligt prettig in de hand en gaat jaren mee.

  1. Hallo Hans,

   zoals in ik mijn artikel ook aanhaal is de snoeischaar van Aldi niet per definitie slecht. Maar ze is bezwaarlijk kwaliteitsvol te noemen. Als je de kans krijgt om beide eens naast mekaar te gebruiken voor eenzelfde lange periode, dan ben ik zeker dat je tot dezelfde conclusie komt. Bovendien zit er aanzienlijk in de levensduur, iets wat natuurlijk sneller tot uiting komt bij iemand die heel veel snoeit.
   Veel plezier nog meet het snoeien 🙂

   mvg, Wouter.

 2. Dat de service van veel centra soms te wensen overlaten ben ik het met je eens. Maar ik praat uiteraard voornamelijk over de kwaliteit van het materiaal. Ik vind het helemaal niet ok om een snoeischaar te kopen die je om de haverklap moet inruilen onder garantievoorwaarden. Dit is ecologisch niet verantwoord. Bovendien moet u toch telkens het materiaal terug binnendragen, terughalen, … .
  En ik kocht er zelf nog geen, helemaal juist, maar ik ken wel een heleboel mensen die dat wel al deden. En de conclusie is toch altijd dezelfde. Tot nu toe is er niemand die kan zeggen dat het veel langer dan de garantieperiode meegaat. En dan is het wel sneu voor u als het net buiten de garantieperiode breekt. Als je dan de rekening maakt en je moet op 10 jaar tijd 5 snoeischaren kopen … .
  Maar nogmaals, bekijk het altijd in functie van je eigen noden. Het je een tuin van een paar m² met een paar struiken, dan is die schaar van aldi prima. Heb je een grotere tuin? Dan is het verstandiger om voor degelijk materiaal te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren op reacties?