Groene aanslag op een terras verwijderen

Groenaanslag op terras, oprit, klinkers,... ecologisch verwijderen. 

WAT MOET JE DOEN?

Groene aanslag op een terras maakt het lelijk, glad en gevaarlijk. Je kan het ecologisch, veilig en heel makkelijk verwijderen door gebruik te maken van ecologische producten.


Groene aanslag makkelijk en snel verwijderen

Er bestaan tal van middelen. De gemakkelijkste zijn deze waarvan iedereen vertelt dat ze het terras als nieuw maken in een paar minuten. Alleen vertellen ze er niet bij dat het wellicht om een sterk chemisch product bijv. Javel gaat. Het is heel slecht voor de natuur, je handen en je huisdieren. 

Een andere gekende werkwijze is de brute kracht, met een hogedrukreiniger. Dit helpt uiteraard, maar enkel op korte termijn. Door de kracht van de waterstraal beschadig je bovendien de tegels en zorg je dat mossen zich nog veel gemakkelijker kunnen hechten aan de tegels. Het gevolg laat zich raden: de volgende winter is jouw terras nog veel groener.

 

Ons terras hebben we voor altijd en we zorgen er beter voor dat het altijd mooi en proper ligt, liefst op een rustige en duurzame manier.

 


omniclear_basic_1liter
Omniclear basic voor groenaanslag
9
Moskade tegen groenaanslag en mos
Mosskade voor groenaanslag en mos 1 l - Osmo
20
Omniclear allround 1 liter
Omniclear Allround voor mos + groenaanslag
14

Slim en duurzaam groenaanslag verwijderen

En eenvoudig. We gebruiken iets dat enerzijds het probleem aanpakt en er anderzijds op lange termijn voor zorgt dat groene aanslag geen kans meer krijgt. Dergelijk product is een ecologisch product op basis van enzymen en bacteriën. Levende organismen dus. Deze producten zijn veel minder agressief voor jouw terras en het is bovendien goed voor het milieu.

Voor jouw terras is een vloeibare middel wellicht het meest aangewezen. Het mengt vlotjes met lauw water. De verhouding is gemakkelijk te bepalen, het staat duidelijk op de verpakking. Eens het is gemengd, kan je aan de slag. Belangrijk hierbij: zorg dat het terras droog ligt. Een zonnige dag is nog meer aangewezen. Heb je dat voor elkaar, giet dan overvloedig het mengsel over jouw terras. En laat het een drietal dagen rusten. De enzymen en bacteriën doen hun werk en eten als het ware die groene aanslag op.

 


Ontdek de naakte waarheid bij De Boomdokter

Heb je genoeg van al de commerciële praatjes waar je toch niets wijzer van wordt? Ontdek bij De Boomdokter de naakte waarheid over alle groenperikelen.

Laat hieronder je gegevens achter op een gratis melding te ontvangen wanneer een nieuwe artikel verschijnt: 


Heeft dit artikel je geholpen? Deel ons artikel!

One Comment on “Groene aanslag op een terras verwijderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren op reacties?