Wat is een buxusmot en hoe bestrijd je de rups?

rups van buxusmot

Wat is de buxusmot?

WAT MOET JE DOEN?

Wat is een buxusmot en hoe bestrijd je de rups?

De buxusmot (Cydalima perspectalis) is een vlindertje uit de familie van grasmotten. Het motje heeft een semi-transparante witte kleur en wordt ongeveer 4 cm groot. Van oorsprong uit Oost Azië maar het vermoeden bestaat dat ze ergens in 2005 meegekomen is met het transport van buxussen uit China. De meeste mensen kennen de buxusmot niet maar wel de rups, die uiteindelijk verpopt tot mot.

De rupsen worden ongeveer 4 cm groot en zijn felgroen met een zwarte kop en zwarte lengtestrepen. De pop is aanvankelijk felgroen met donkere strepen en vlekken; hij verkleurt later naar lichtbruin tot bruinachtig. Tussen april en september komen twee tot drie generaties tot leven en volwassen motten kunnen zich tot 10 kilometer ver verspreiden. Hoe je de buxusmot verdelgt lees je verderop in dit artikel.


Hoe gevaarlijk is de buxusmot voor je tuin? 

Wel, als je geen buxus hebt dan heb je niets om je zorgen over te maken. Maar als je er wel hebt dan kan je vroeg of laat een probleem hebben. De vlinders (of motten eigenlijk) zie je meestal niet aankomen en het zijn zij die eitjes afleggen in de bladeren van je buxusplanten. Wanneer deze uitkomen zit je met rupsen, en die hebben maar één doel: ETEN!! De rups moet namelijk verpoppen tot een vlinder en tijdens het verpoppen is eten niet mogelijk. Daarom vreet ie nu al wat ie kan en dat is een paar keer zijn eigen gewicht per dag! Omdat er vaak veel aanwezig zijn (per struik) is het vaak pas te laat te zien dat de buxus een plaag heeft. De struik kan volledig opgegeten worden door zo’n legertje van rupsen.

levenscyclus van rups tot buxusmot

LEVENSCYCLUS VAN RUPS TOT BUXUSMOT


Hoe herken je de rups van de buxusmot?

De rupsen hebben een zwarte kop en felgroene kleur met een patroon van zwarte stippen en zwarte en lichte lengtestrepen. De eerste dagen is de rups amper een cm groot. Ze ontwikkelen verder tot een volgroeide rups van ongeveer 4 cm tot de verpopping begint, voor de eerste generatie is dat rond de maand in mei.


Wanneer en hoe kan je de buxusrups bestrijden?

Indien meer dan 75% van de rupsen nog ingesponnen zit, dient gewacht te worden met behandelen. Indien meer dan 75% vrij op de planten voorkomt en vraatschade verricht, kan men starten met een bestrijding. Deze kan vanaf nu tot en met de komende drie weken efficiënt toegepast worden, tot wanneer de verpopping begint.

Wanneer buxusmot bestrijden - kalender

KALENDER MET CYCLUS VAN DE BUXUSMOT


Ecostyle Pyrethro-Pur insecticide
Ecostyle Pyrethro-Pur insecticide
14
Funnelval tegen buxusmot Solabiol
Buxatrap, funnelval tegen de buxusmot incl 2 vullingen - Solabiol
42
Funnelval of feromoonval voor bestrijding
Boomdokter funnelval tegen de buxusmot incl. 4 capsules
35

Hoe pak je de buxusrups preventief aan? 

Om dit op een efficiënte manier aan te pakken maak ik een onderscheid tussen de curatieve en de preventieve aanpak. Wil je een goed resultaat? Dan doe je beide. Als je deze vraag stelt in een tuincenter dan krijg je een sproeimiddel toegestopt en dan nog meestal de chemische (lees: zeer giftige) variant, iets wat ik afraad om te gebruiken want het kan perfect anders. De buxusrups of moet is gelukkig goed te bestrijden.

Hoe ga ik tewerk?:

 1. Begin preventief
  • Controleer je buxus in de vroege lente (zo rond eind maart – begin april).
  • Ga met je handen door de struik om te zien of je nog geen rupsen ziet. Er zijn ingesponnen, maar ook niet-ingesponnen rupsen die de winter doormaakten en op dat moment al op zoek gaan naar voedsel: blaadjes van je buxus dus. Door het wegknippen en vernietigen van de haarden samen met schade en de daarin aanwezige rupsen, is het mogelijk om verdere verspreiding te beperken. Voer spinsels, snoeiafval en rupsen altijd af in een goed gesloten zak, zo vermijd je dat rupsen kunnen ontsnappen. Controleer verder dit seizoen de planten goed.
  • Verzamel ze in een emmer en vernietig die beesten. Misschien eten je kippen ze op (ik weet eigenlijk niet of kippen deze rups eten, wie vertelt het mij?), doe de emmer vol met water…, of, tja, maakt niet uit, als ze maar dood zijn en hou het natuurlijk, hiervoor hoef je geen sproeimiddel of zo te gebruiken. Al zou je natuurlijk ook een beetje pyrethrum in het water kunnen doen, even roeren, en klaar is klara.
  • Zie je het niet zitten om ze uit je struik te plukken? Gebruik dan een eenvoudige spray op basis van pyrethrum (zo hou je het milieuvriendelijk) en spray één keertje op elke rups.

 2. Nog steeds preventief, monitor de aanwezigheid van de (buxus)motten.
  1.  Een héél belangrijke stap! Dit is je persoonlijke alarmsysteem want de funnelval vertelt je wanneer ze in aantocht zijn. Ik zie zelf meest effect met de funnelval met capsules. Dit werkt met feromooncapsules of met een gel. De zijn rubberen capsules waarop feromonen (Feromonen sexlokstoffen die de motten aantrekken) zitten waardoor de motten worden aangetrokken en letterlijk in de val lopen. Zijn er motten in de buurt? Dan zal de val je vertellen of het zo is. Veel motten (meer dan 20)= veel vraat binnen een paar weken. En dan kan je weer beginnen met stap 1: uitplukken!

Hoe bestrijd je de rupsen en de motten? 

 1. Curatief behandelen (lees: sproeien) als je denkt ze niet allemaal te pakken te krijgen. Dit kan je doen door de rupsen te bespuiten met een natuurlijke insecticide die bestanddelen bevat als pyrethrum. Hiermee dood je de aanwezige of overblijvende rupsen.
  • Wanneer? Heel belangrijk hierbij is om het juiste tijdstip te hanteren. Idealiter is dit bij de eerste generatie in het begin van het seizoen, meestal eind maart begin april. Hou je buxus goed in de gaten. Een tweede keer bespuiten, tussen 1 à 2 weken na de eerste bespuiting.
  • Hoe? Breng het product aan met een sproeier, liefst een zeer krachtige blazer. Heb je die niet, overweeg dan het te laten doen door een professionele tuinaannemer of geef mij een belletje, ik breng je in contact met de juiste persoon. De reden hiertoe is dat de insecticide enkel werkt wanneer het product contact maakt met de rups (voor alle producten is dat zo). Een krachtige blazer is in staat om het product tot diep in de buxus te blazen, met een gewone rugsproeier lukt dat minder goed.
  • Allerlaatste behandeling van het jaar doe je met een ander product, ook van natuurlijke oorsprong. Namelijk met conserve garden van solabiol. En waarom? Wel,  jonge rupsen in september die zich gaan inspinnen in een cocon tussen de bladeren om de winter door te komen en in het voorjaar terug uit hun cocon tevoorschijn komen. Dan gaan ze uitgroeien tot grote, vraatzuchtige rupsen. Maar voor ze zich inspinnen gaan ze nog eens goed hun beuikje vullen om de winter door te komen. De rupsen mogen de eerste keer nog bespoten worden met pyrethro pur, maar de 2de en laatste bespuiting van het jaar doe je best met conserve garden, ook een product van natuurlijke oorsprong die zich onder de waslaag van het blad legt waardoor enkel de insecten die van het blad eten, afsterven. Hiermee voorkom je dus die massale vraat in het voorjaar.
 2. Vervolg opnieuw met een preventieve behandeling om te vermijden dat er nieuwe generaties ontstaan.

2) De funnelval is een pot met bovenaan de capsule. De mot vliegt in de val en geraakt niet meer weg. Je kan er water in doen met een druppel afwasmiddel en dan verdrinken ze in het water. SNeller, maar het levert meer troep op want je moet de pot nadien goed uitkuisen. ALs je dat niet doet dan begint de pot zich na verloop van tijd te vullen met aasvliegen en dat wordt een superstinkende brei.


Ecostyle Pyrethro-Pur insecticide
Ecostyle Pyrethro-Pur insecticide
14
Funnelval tegen buxusmot Solabiol
Buxatrap, funnelval tegen de buxusmot incl 2 vullingen - Solabiol
42
Funnelval of feromoonval voor bestrijding
Boomdokter funnelval tegen de buxusmot incl. 4 capsules
35

Voorkom paring en het afleggen van nieuwe eitjes

 • Wanneer? Na de curatieve behandeling hang je de de val omhoog tussen de buxussen. deze mag blijven hangen tot eind september.
 • Hoe? 
  • In het pakketje zitten tevens 4 capsules. Elke capsule gaat ongeveer 6 weken mee (4 weken in de warmste periodes) en moet je regelmatig vervangen waardoor je in totaal 5 capsules nodig hebt als je er in het begin van het seizoen al bij bent. Eind september haal je het valletje uit de tuin want het is volgend jaar herbruikbaar :-).
  • Of, in geval van de gel, een 2-tal vullingen. Deze werkt langer (zo’n 3 maanden), maar is ook ietsje duurder.

Hiermee haal je gegarandeerd resultaat en kan je buxus weer mooi groen worden. Volhouden is de boodschap en nooit verzwakken of vergeten! Goeie moed voor alle buxusliefhebbers!

PS: er zijn meer en meer vogels die de rups ook beginnen de herkennen als voedsel. Er is dus extra hulp onderweg 🙂


Abonneer je en Bestrijd op tijd!

Door je in te schrijven ontvang je een waarschuwing nog vóór de komende insectenplaag. Laat je dus niet meer verassen en schrijf je nu in!


Heeft dit artikel je geholpen? Deel ons artikel!

37 Comments on “Wat is een buxusmot en hoe bestrijd je de rups?”

 1. Beste Wouter.ik verzamel de koffie drap en strooi dat op de buxes ook geef ik speciale buxes voeding ik heb een idee dat het helpt ze zien er weer goed uit.Ik ben voorzichtig met bestrijdings middelen.groetjes Marian

  1. Dank je voor de tips Marian,
   ALTIJD héél voorzichtig zijn met bestrijdingsmiddelen 🙂

   groeten,
   Wouter.

 2. Beste Wouter,

  Pyrethrum kan dan goed werken tegen de buxusrups; het is ook dodelijk voor andere nuttige insecten en dus ook voor bijen, waar we er steeds minder van zien! Dat moeten we dus te allen tijde zien te vermijden.
  Vandaar mijn passie voor XenTari, dat je gewoon on line kunt bestellen, helaas voor de Belgische handelaren…

 3. er zitten wel rupsen in de buxsus maar ik wil hem graag houden hij is 30 jaar oud de dode stukken er af knippen en snoeien en goed bemesten met kippemest korrels dan hoop ik als het goed gaat

 4. Beste boomdokter, is het handig om de kleine groene eitjes uit de buxus te spuiten met een flinke waterstraal? Of komen ze dan toch nog uit als ze op de aarde liggen?

  1. Beste Anna,
   dat heeft echt geen zin. De kleine groene bolletjes zijn namelijk uitwerpselen van de rups, geen eitjes :-).
   groeten,
   Wouter.

 5. Ik heb een aantal buxessen in de tuin,mijn behandeling is: ik strooi blonde turf op en tussen de blaadjes,na een regenbui strooi ik opnieuw en ik heb tot nu toe geen last van de rupsen.Vorig jaar waren de buxessen er zeer slecht aan toe,nu staan ze er prachtig bij.Ik hoop dat deze tip andere buxes liefhebbers ook kunnen helpen.

 6. Beste,

  Wij hebben ons perk buxus gesnoeid in een geabstraheerd Japans watermotief (Rimpa stijl) en beschermd met insectengaas.
  Omdat het perk niet al te groot is (3 x 6 meter) is dit een aanrader voor lezers die buxus van beperkte omvang willen beschermen tegen de buxusmot. Echter observeren en bestrijden blijft noodzaak. Mooi is het niet maar we hopen dat deze plaag een keer ten einde raakt. Is er een prognose hoelang deze plaag stand zal houden?

  1. Beste Bas,
   geen mooie maar wel een goeie oplossing denk ik die het gebruik van sproeimiddelen vermijdt. Top! Goed gedaan en bij deze ook gedeeld met de lezers. Een prognose is er voorlopig niet maar mijn vermoeden is dat het binnen een 5-tal jaren onder controle zal zijn. Enerzijds door het massaal verdwijnen van de buxus, anderzijds doordat deze rups meer en meer gezien wordt als voedsel door heel wat vogels, vleermuizen en andere kleine dieren zoals ganzen en eenden.

   Dank je om deze tip te delen!
   groeten,
   Wouter, De Boomdokter

 7. Ook mijn grote buxus ziet er dit jaar ineens door de buxusmot erg gehavend uit.
  Moet ik ‘m verwijderen nu hij langzamerhand helemaal kaal begint te worden of komt er in het voorjaar weer nieuw blad aan..?

  1. Hoi Christa,

   volgend jaar zal jouw buxus weer mooi in blad komen. Je zal wel de bestrijding moeten opstarten als je de buxus wil houden. Jaar na jaar opgegeten worden en blaadjes maken houd ie geen jaren vol.

   mvg,
   Wouter, De Boomdokter

 8. Beste,

  wij hebben 25 jaar geleden 2 middelgrote buxussen gekocht. Ze hebben intussen een diameter van 1,5 meter en steeds groene buxussen. Momenteel treuren ze en hebben we takken die bruin zijn. We hebben nog enkele kleinere exemplaren, 2 waar rupsen te vinden zijn, er is niet veel groen te vinden. Heeft het nog zin om nu de Solabiol te plaatsen. Ik heb deze vandaag gekocht. We hebben vandaag ook gesproeid met Eminent garden op aanraden van AVEVE. Gaan wij onze 7 buxussen kunnen redden? O.a. onze pronkstukken van de tuin?

  1. Beste,
   het is héél belangrijk om te weten waarmee jouw buxus te maken heeft. Eminent is een middel tegen schimmels, maar je praat ook over de rups. Ik begrijp dat het als leek lastig kan zijn om op basis van het schadebeeld te bepalen wat het probleem precies is. Het lijkt mij dan ook sterk om vanuit een winkel te bepalen wat het probleem is. Beide zijn aan te pakken maar het moet zo stipt mogelijk worden uitgevoerd om succes te hebben. Maar alles begint bij de juiste determinatie van het probleem.

   mvg,
   Wouter, De Boomdokter

 9. Beste
  Is die vulling van solabiol (spuitje met feromoon dat blijkbaar 3 maanden werkt) beter dan de capsules?
  Kan je de capsules gebruiken in de val van solabiol of het spuitje van solabiol in een ander merkval?
  Mvg
  Linda Vancoppenolle

  1. Ik heb met beide producten al goede resultaten gehad, al moet ik zeggen dat de vangst van motten met de solabiol altijd iets hoger ligt. En de capsules kan je ook in de val van solabiol gebruiken, dat is geen enkel probleem.

   groeten
   Wouter.

 10. Hallo,
  Mijn motto, mot de buxusmot. Persoonlijk had ik geen zin om onze buxus zomaar op te geven aan deze nachtvlinder. Na het bestuderen van de buxusmot ben ik heel wat wijzer geworden over de werkwijze van het eitjes leggen. De vrouwtjes vallen uw buxus aan als het begint te schemeren. Ga met een fel licht in de hand langs de buxus en je ziet ze allemaal zitten. Met een zware vliegenmepper kan je ze in no-time verwijderen. De vrouwtjes zijn bezig en je hebt tijd genoeg, je kan ze met wat behendigheid zelfs vangen tussen duim en wijsvinger. Dagelijks schrijf ik het aantal gevangen buxusmotten op. Vanaf begin 2017 tot nu heb ik 5990 motten weggevangen. Het rare is dat dat er na het wegvangen, heel de nacht geen of amper vrouwtjes bijkomen. Het jagen duurt bij ons gemiddeld 20 min per avond. Af en toe kom je ook mooie nachtvlinders tegen zoals onlangs de Spaanse vlag. Ik zie het als ontspanning en het werkt echt, ook de feromoonvallen werken zeer goed.

  1. Beste Leo,

   ik bewonder jouw aanpak en doorzettingsvermogen! En de tips zijn leuk voor de lezers van mijn website, die zullen ook weer wat wijzer geworden zijn.

   volhouden Leo!
   groeten
   Wouter.

 11. Wat moet je doen wanneer de buxus helemaal is aangevreten en er dood en verdord uitziet?
  Loopt hij in het voorjaar, na het bestrijden van de rupsen, wel weer uit?
  Of kan ik de struiken beter helemaal verwijderen?

 12. Beste mensen,

  Ik lees dat sommigen pyrethrum gebruiken om de buxusrups te bestrijden. Het biologische middel Xen Tari wordt nergens genoemd. Dit geeft prima resultaat, vooral in combinatie met feromoonval. In zo een val blijven er echter maar een beperkt aantal kleven. Daarom: rondom de val zelf zoveel mogelijk wegvangen met een vlindernet! Xen Tari is alleen dodelijk voor de buxusrups die het besproeide blad eet , waardoor zijn darmen kapot gaan en dus afsterft. Onschadelijk voor nuttige insecten zoals bijen en voor huisdieren! Wel consequent toepassen en de cyclus van de rups in de gaten houden en tijdig spuiten.

  1. Hoi Eric,
   Xentari is een bacterieel preparaat dat in België niet toegelaten is. En dat heeft zo zijn redenen. Het wordt ngo steeds onderzocht om te zien of het onschadelijk is voor de mens of andere dieren. Er zijn proeven gebeurd bij oa de universitieit van Wageningen maar voor zover ik weet zijn deze aangevraagd door de producent Bayer… . En we weten allemaal wat zoiets betekent. Een recent onderzoek door een Belgisch instituut heeft deze zomer trouwens aangetoond – in een vergelijkende test over een gans seizoen -dat Pyrethrum behoort tot de beste bestrijdingsmiddelen tegen de buxusmot. Xentari scoorde minder goed. Ik hou het dus voorlopig bij Pyrethro pur van Ecostyle, temeer omdat het volledig en binnen 2 dagen volledig afbreekt.
   groeten,
   De Boomdokter

 13. wij hebben al honderden mannetjes motten gevangen in de mottenval , lukt goed ( als we het met licht deden , kwamen de motten wel naar het licht , niet in de val !!! dus ….zonder licht!
  onze vraag is …. , waar zitten die vrouwtjes motten toch , dat zijn toch bruine hé , die zien we nergens ook s’nachts niet , zitten die in de struiken ????? ook op internet hierover geen informatie over de vrouwtjes motten ……..! wij hebben zo’n 120 zeer grote en kleinere PRACHTIGE buxus planten in potten ( éénstammigen en eigen kweek , met veel liefde verzorgd !!! daardoor hebben we weinig schade , geen kaalvreterij wel al eens een rups gezien en verwijderd en tijdig sproeien op het juiste moment!
  graag uw mening en antwoord op de vraag van de vrouwtjes motten !

  1. Beste Agnes,
   ik dank je voor je vraag.
   Ik ben blij te horen dat je ook zo tevreden bent over de val, er moeten er wel heel veel in je tuin zitten!
   De feromoonval werkt inderdaad enkel op de mannetjes motten. De capsule of vloeistof in de val bevat vrouwelijke feromonen waarop de mannetjes af komen en in de val “lopen”.
   De vrouwelijke motten vang je op die manier niet, maar de mannetjes buxusmotten kunnen op die manier de vrouwtjes niet meer bevruchten waardoor er ook geen rupsen meer komen en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.
   Het is niet zo dat de vrouwelijke motten een andere kleur hebben, ze zien er net hetzelfde uit. De bruine motten waaraan je denkt zijn een minder voorkomende variant van de buxusmot.
   De motten leven slechts 8 dagen, dus binnenkort zal je er geen meer vangen tot aan de volgende generatie. En binnen ongeveer 3 weken kan je een nieuwe reeks rupsen verwachten. Doordat je zoveel motten gevangen hebt, zal je heel wat minder rupsen hebben, of misschien zelfs geen enkele meer, laat ons hopen! Controleer dus best je buxussen op regelmatige tijd en gebruik ev. pyrethro-pur om die nieuwe rupsen te doden.
   Indien je nog vragen hebt, hoor ik het graag van je.

 14. Op warme zomeravonden de talrijke motten rondom de feromooncapsules afvangen met een vlindernet; je hebt er binnen de kortste keren honderden! En vernietigen natuurlijk. Dan kun je het afleggen van eitjes spectaculair beperken!
  En behandelen met —–, een biologisch middel; is alleen dodelijk voor de buxusrups als hij het blad eet. Onschadelijk voor andere, nuttige insecten of huisdieren.

 15. Dank voor je uitvoerige beschrijving.
  Of kippen de rupsen eten weet ik niet. Maar vissen zijn er dol op. Dus als je een vijver hebt, gooi ze er maar in en je bent er zo vanaf.

  1. Hallo Ruud,

   Had ik ook met een paar gedaan, inmiddels 5 dode vissen. Misschien toch niet zo’n goed idee?

   1. Beste Leo,

    Sorry voor de zeer late reactie maar ik ben niet zo veel meer bezig met de buxusmot.

    Pyrethrum tijdig gebruiken werkt bij mij afdoende. Die val werkt voor geen meter.

    In het voor- en najaar begin ik met spuiten en controleer de buxus. En als ik er dan toch al een paar zie geef ik die aan de vissen.

    Denk dat mijn goudwindes er blijkbaar beter tegen bestand zijn. Toch dank hiervoor.

 16. Ok veel info maar zijn ze nu giftig voor de mens??de haartjes..of het aanrake …..wat kunnen de verschijnselen zijn??

  1. Nee hoor RObin, niet giftig voor de mens, ik denk dat je verwart met de eikenprocessierups.

   groeten,
   Wouter, De BOomdokter

 17. Beste
  Heb in hof en reuze grote buxus struik staan 5 meter hoog Mischien wel 100 jaar oud
  Dit jaar grote schade door mot onderkant kaal gegeten
  Aan struik bevind en groot werkplaats (vroeger jaren 50 was dit diamant slijperij, met veel Glas)
  Nu begin september s’avond licht laten branden waardoor er in 50 Motvlinders naar het licht kwamen,waardoor ik
  ze kon doodmeppen,
  Hebben die vlinders al Eitjes gelegd?
  Kan ik struik redden door licht aan te laten, en dan te verdelgen,
  Zou struik niet graag zien verloren gaan.
  Kan U mij raad geven

  Groeten Ramond

  1. Beste Ramond,
   dat moet een prachitge struik zijn! De vlinders zullen hoogst waarschijnlijk al eitjes afgelegd hebben. Je kan op die manier inderdaad veel motten proberen te vangen. Er zullen er echter wel altijd overblijven, gelijk welk middel je gebruikt. Hou je struik dus zeker goed in de gaten om te zien of je rupsen ziet. Want het zijn de rupsen die het probleem vormen. Als je rupsen ziet behandel je de struik best zo snel mogelijk met bv. Pyrethrum. Door het contact met het middel gaan de rupsen dood. De struik verder goed in de gaten houden is de boodschap en blijven meppen als de motten komen bij het licht! Veel succes

 18. Mooi artikel… vandaag op pad geweest om nieuwe generatie ruspen te checken en inderdaad mini rupskes gevonden! Zijn tot ongeveer 5mm en kleiner.
  Voordien veel rupsen proberen ondekken en gedood en ook de motten gevangen door een licht aan te steken en de motten te vangen monteel zeker al 100 stuks gevangen.
  Mijn vraag heb jij een foto van de eitjes en hun ev. legplaats. Hoe zien die eruit? Worden die in hoopjes of één per één gelegd?
  MVG, Lucky-boy

  1. Hoi Luc,
   ik heb het artikel een update gegeven, een paar dagen geleden. Foto’s van de eitjes heb ik niet maar ik ga wel eens op zoek :-). Ik vermoed wel een foto gevonden te hebben, zie maar eens naar deze foto
   Ik weet wel dat ze in hoopjes gelegd worden.

   mvg,
   Wouter.

 19. Beste, waar kan ik zo een sproeier vinden die blaast om mijn buxesmot te bestrijden? Vele groeten en hartelijk dank.

  1. Beste Jef,

   dat kan je met een klassieke rugsproeier ofwel een handgedragen sproeier (zo’n buis), birchmeier is een goed merk. Als je wil wat ik gebruik om dwars door de struiken te kunnen blazen dan heb je een gemotoriseerde sproeier nodig zoals van stihl of husqvarna maar dan zit je snel aan 700-800€.
   Groeten,
   Wouter.

   1. Hey,

    Je kan natuurlijk ook een klassieke compressor gebruiken met een sproeipot.
    Alleen vraag ik met af of je alle rupsen kan bereiken daar deze zich nogal erg dicht inkapselen tussen twee of drie bladeren.
    MVG, Lucky-boy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneren op reacties?